online-kassza.hu Pénztárgép NAV kapcsolattal

50.000 forint támogatás pénztárgépenként- véglegesítette a kormány a döntését!

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, így már igényelhető pénztárgépenként 50.000 forint vissza nem térítendő támogatás a kasszacseréhez. A rendelet címe: Közlemény a hagyományos pénztárgép online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgépre való 2013. évi cseréjéhez nyújtott támogatásról

50000 ft támogatásA nemzetgazdasági tárca tájékoztatása alapján annyi változás van a korábbiakhoz képest, hogy az online-kasszák igényelhető támogatása december közepéig adható le. A miniszteri rendelet alapján legfeljebb öt pénztárgép cseréjéhez, beszerzéséhez igényelhető gépenként 50 ezer forintos támogatás.

Legfontosabb feltételek

  • - Legkésőbb december 15-ig lehet benyújtani a NAV felé az igényt.
  • - A rendelet értelmében a forgalmazók hitelezik meg a támogatás összegét, és ők igénylik vissza a NAV-tól.
  • - A kérelmező a dokumentum benyújtásának időpontjában rendelkeznie kell adószámmal, nem állhat adószám-felfüggesztés, végelszámolás, felszámolás, csőd- vagy kényszertörlési eljárás hatálya alatt.
  • - Az üzemeltető akkor jogosult a támogatásra, ha a 2011-es adóévben maximum 500 millió forint nettó árbevétele volt.
  • - Akinek nincs lezárt pénzügyi évük, vagyis 2012. január 1-jét követően kezdték meg a tevékenységüket, szintén igényelhetnek.
  • - Egymillió forint feletti adótartozás kizáró ok. (kivéve, ha arra az állami adó- és vámhatóság részletfizetést vagy fizetési halasztást engedélyezett).
  • - Nem lehet munkáltatóként, kifizetőként levont adónemben 10 ezer forintot meghaladó tartozása.
  • - A támogatást űrlapon lehet igényelni a NAV-tól.

A kérelem benyújtásának határideje 2013. december 15.

A hatóság 5-8 napon belül dönt a kérelem befogadásáról vagy elutasításáról, majd megküldi az üzemeltetőnek - pénztárgépenként - a támogatás igénylésére jogosító egyedi kódot, amely egyben a kassza üzembe helyezési kódja is, valamint közli a támogatás összegét. Az üzemeltetőnek a támogatás igénylésére jogosító egyedi kódot a pénztárgép beszerzésekor kell átadnia az eladónak, legkésőbb 2013. december 31-ig. A támogatást a forgalmazó legkésőbb 2014. január 31-ig igényelheti vissza.

Letöltés

Rendelet letöltése PDF formátumban: Közlemény (Kozl_tam_rend_vegleges_2013.06.04.pdf)