Pénztárgép NAV Kapcsolattal

Hivatal: nincs betiltott pénztárgép

2013 Oct 25

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) nem vonta vissza egyetlen pénztárgép forgalmazási engedélyét sem, a hivatal honlapján folyamatosan megtekinthetők az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépek – közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az MKEH jelenlegi kimutatása alapján az engedélyezett 18 pénztárgép közül öt mellett szerepel a forgalomba hozatalt tiltó “nem”. Ez azért okoz zavart, mert mind a 18 engedélyezett pénztárgép esetében jogerős a hivatal végzése, tehát eddig okkal lehetett feltételezni, hogy az engedélyezési eljárás lezárult – hangsúlyozza az OKSZ.

Erre reagálva az MKEH kiemelte: nem vonták vissza egyetlen pénztárgép forgalmazási engedélyét sem. A pénztárgépcserével érintett vállalkozások naprakész tájékoztatása érdekében a hivatal honlapján az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépek folyamatosan megtekinthetők.

Egyes engedélyezett pénztárgéptípusok vonatkozásában ugyanakkor az engedélyezési hivatal hiánypótlási kötelezettséget írt elő a tényleges forgalmazást megelőzően. Ez azt jelenti, hogy amíg az érintett forgalmazók az előírt hiánypótlásnak nem tesznek eleget, engedélyezett pénztárgépük értékesítése és üzembehelyezése nem valósulhat meg.

A pénztárgépcserével érintett kisvállalkozások érdekében – figyelemmel az átállás ütemezésének tartására – az engedélyezési hivatal, a nemzetgazdasági tárca és az állami adóhatóság folyamatosan egyeztet a felmerült kérdések megnyugtató rendezése érdekében. Amint az érintett forgalmazók eleget tesznek hiánypótlási kötelezettségüknek, megkezdhetik az engedélyezett pénztárgépük értékesítését – olvasható a közleményben.

(HVG.hu)

Prazsák Péter
1036 Budapest, Kiskorona utca 12
Telefon: +3630 2313 775
Telefon: +3630 9345 397
Telefon: +3630 8753 612
E-mail: info@online-kassza.hu
Map cannot be displayed!

Magunkról

kik vagyunk és mit csinálunk:

- pénztárgép szerviz és kereskedés
- elektronikus mérleg szerviz és kereskedés
- pénztárgép szalagok és papírtekercsek forgalmazása
- kassza fiókok, vonalkód olvasók és más kiegészítők árusítása
- elektronikus mérleg szerviz és kereskedés
- több mint 20 éve szakmai tapasztalat

  mit nyújtunk Önnek és cégének:

- ha kérdése adódik a nap 24 órájában fogadjuk hívását, hétvégén is
- megbízható szerviz tevékenység 6 hónap garanciával
- magas színvonalú szolgáltatás, teljes körű NAV ügyintézés
- hosszú távú terméktámogatás
- csak megbízható és kiváló minőségű termékeket forgalmazunk


Tiszteljen meg bizalmával és csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleinkhez!