online-kassza.hu Pénztárgép NAV kapcsolattal

Új határidő: szeptember 1.

Varga Mihály pénteken gyakorlatilag bejelentette az online pénztárgépek június 30-i átállási határidejének módosítását szeptember elsejére. Azaz két hónap haladékot ad az állam a kasszacserére.

Varga Mihály bejelentette a pénztárgép átállás határidejét Mint az már sejthető volt, a mostani pénztárgép átállítási határidőt lehetetlen lenne tartani, hiszen az eredeti felállás szerint már egy hónap sem maradt június 30-ig, hogy mindenki átálljon az új online pénztárgépek használatára.

A pénzügyi vezetők szerint már a kassza cserék híre is megtette a hatását.

Az eltelt felkészülés idő alatt is folyamatosan fehéredett a gazdaság, valószínűleg most azok is próbálják a valóságos forgalmaikat megközelíteni, akik ezt eddig nem tették. Ezt alátámasztja a második negyedéves megemelkedett ÁFA befizetés, és a kiskereskedelmi forgalom is 3,4 százalékos növekedést mutatott. 

Így miniszter szerint tartható lesz az ez évre prognosztizált 90 milliárdos költségvetési többletbevétel. Talán ezért is javasolja végre a határidő kitolását a miniszter, habár erre nem csak ő, hanem már több érdekszervezet és szakmai valamint kereskedelmi szövetség is nyomatékosan felhívta kormány figyelmét.

A két hónapnak elegendőnek kell lennie arra, hogy a pénztárgép átállás biztonságosan megkezdődjön. Több gép engedélyeztetése már folyik, és ha minden jól megy néhány héten belül az első pénztárgépek megjelennek az eredetileg előírt határidőben, ezután kezdődhet csak a gyártás és szállítás, így a kasszacsere is hamarosan megindulhat.