Pénztárgép NAV Kapcsolattal

Új pénztárgépek: bízik a tárca a júliusi indulásban

2013 May 04

A Nemzetgazdasági Minisztérium eredetileg az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek cseréjét május elseje és június vége között tervezte. Az új pénztárgépek még nem kaphatók, az illetékes helyettes államtitkár szerint azonban az események felgyorsulnak.

Antalffy Gábor, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekvédelmi Szövetségének (KISOSZ) ügyvezető elnöke szerint bizonytalanság érzékelhető a szakmában és a piacon, mivel sem az új pénztárgép-forgalmazók, sem pedig a gyártók kiléte ez idáig nem tisztázódott - nyilatkozta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Lassabb ütemű pénztárgép átállást tartana szerencsésnek, mivel a vállalkozások előkészületei már elkezdődtek az idei idegenforgalmi szezonra, másrészt a július elsejével nyíló új nemzeti dohányboltok piaci átrendeződéshez fognak vezetni az üdítőitalok, kávék, alkoholtermékek forgalmazásának piacán.

Zajlik a szerverek tesztelése

Már zajlik az adatok fogadására alkalmas szerver tesztelése a NAV-nál. Április végén a kiskereskedőknek már volt alkalmuk találkozni ilyen pénztárgéppel, amelynek forgalmazója azonban még nem rendelkezik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) jóváhagyásával. Négy pénztárgépgyártó egy-egy fejlesztése jelenleg a hiánypótlás szakaszában jár. Ennek végeztével a MKEH-nek 15 nap áll rendelkezésre a bevizsgálásra, amely az alapos ellenőrzés miatt nem jelenti az azonnali jóváhagyást.

Szatmári Kristóf, a nemzetgazdasági minisztérium helyettes államtitkára még bízik a nyári indulásban. A 180 perc című műsorban azt nyilatkozta - innentől kezdve felgyorsulnak az események, nem elképzelhetetlen, hogy a határidőt tudjuk tartani. Kijelentette továbbá azt is, hogy a határidők tolhatók, ha a vállalkozásoknak problémájuk, kellemetlenségük adódna az új pénztárgépek beszerzése során. Ez május végén, június elején derülhet ki – nyilatkozta.

A pénzátgépek cseréből származó többlet áfa bevétel 95 milliárd forintra becsülte a kormány az idei évi költségvetésben. A gazdasági tárca július 1-re tervezi az indulást.

Prazsák Péter
1036 Budapest, Kiskorona utca 12
Telefon: +3630 2313 775
Telefon: +3630 9345 397
Telefon: +3630 8753 612
E-mail: info@online-kassza.hu
Map cannot be displayed!

Magunkról

kik vagyunk és mit csinálunk:

- pénztárgép szerviz és kereskedés
- elektronikus mérleg szerviz és kereskedés
- pénztárgép szalagok és papírtekercsek forgalmazása
- kassza fiókok, vonalkód olvasók és más kiegészítők árusítása
- elektronikus mérleg szerviz és kereskedés
- több mint 20 éve szakmai tapasztalat

  mit nyújtunk Önnek és cégének:

- ha kérdése adódik a nap 24 órájában fogadjuk hívását, hétvégén is
- megbízható szerviz tevékenység 6 hónap garanciával
- magas színvonalú szolgáltatás, teljes körű NAV ügyintézés
- hosszú távú terméktámogatás
- csak megbízható és kiváló minőségű termékeket forgalmazunk


Tiszteljen meg bizalmával és csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleinkhez!